fredag

Åt er upp stå

Okej, Jesus återuppstår under påsken - vad är det med det då - Albin har återuppstått oräkneliga gånger och ett oändligt antal söndagar.

Vi inom nackaismen välkomnar dock att det är en långhelg just denna helg när Hammarby premiärspelar på Söderstadion. Om man tar kristendomens jul, nyår, påsk och allt vad det är, slår ihop dessa helger och sedan kryddar det en aning med en nypa födelsedag och en skvätt midsommar så börjar man närma sig digniteten i nackaismens stora dag - nämligen hemmapremiären. Ingen dag är för en nackaist större än dagen då Hammarby för första gången för säsongen träder in på Söderstadions fulgula gräsplätt.
Traditionsenligt firas dagen med kamratsamlingar, öl, krogbesök, öl, feta garv, öl, vänskapskramar, öl, sång, öl och i slutändan en gedigen förvirring på någon södersylta med tillhörande hemvingling i natten.

Albin laddar inför söndagen med spikmatta, djupa andetag, ostbågar och utfall samtidigt som han vänder sig mot Söderstadion och tackar Nacka för att han i år har fixat så att hemmapremiären spelas dagen före en ledig dag så att det med lätt samvete går att fläska på så inihelvete på söndag.
Tack Nacka - du vet hur en slipsten ska dras.

Sökte bild på "återuppstå" - hittade dessa två - fundera på det ni...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar