lördag

Förlorarmentalitet



Vet att det är fisigt att sparka på den som ligger, men eftersom Hammarby och det andra laget ligger på lika många (få) poäng så skiter jag helt enkelt i det och sparkar som en påtänd häst.

Vi som fortfarande vandrar den menade vägen (alla är grönvita från födseln - sen råkar en del halka in på fel spår) vet om och accepterar att Hammarby i år kommer att landa på en stabil sjundeplats och det är liksom inte mer med det.
I Solna pratas det redan om Champions League efter vinster mot pojkar från Bromma och mot stackars 1-13 Örgryte. Vad det pratas om på Östermalm har jag aldrig begripit, men jag antar att det just nu inte svamlas allt för mycket om Mästarnas Serie på den borskämda delen av Stockholm. Man kan ju i alla fall tycka i att det borde vara tyst om det - men man vet ju aldrig - hybris är svårbotat.

Så till sparken på det andra laget.
Innan derbyt på Canal+ så intervjuades en grönvit man i kilt och en klen blek typ med sympatier för det andra laget. Först fick mannen i kilt frågan om vad han trodde skulle komma att avgöra matchen och han svarade nyktert (nåja).
- Jag tror att det lag som kan hålla ihop försvaret bäst kommer att vinna.
Sen gick frågan vidare till den förvirrade unge mannen i blå skjorta.
- Jag tror att vår vinnarmentalitet kommer att fälla avgörande - Hammarby är loosers.

Kanske är det så - alla förlorar ibland - men inte alla kan göra det med värdighet och stil.

-------------------------------------------------------

Hockeyresultat

Hammarby Bandy - Bajen Fans Hockey 3-5.

BFH la in femte målet i öppen kasse efter det att bandyn hade tagit ut den helt otroligt storspelande PN i målet - där har vi en kis som har valt fel sport. Med tanke på att Södertäljes reservmålvakt tjänar 125 000 i månaden så känns det som att Nordgaard skulle kunna dra in lite mer deg som hockymålis istället för att stå och frysa fingrarna av sig i ett bandymål. Men han är och andra sidan en fena på att spela gitarr, så hans tid har vi med all säkerhet framför oss.

Under den efterföljande middagen diskuterade Albin och hockeyns ordförande om att nästa gång ställa dom två lagen mot varandra i en neutral sport för rättvisans skull. Att mötas i bandy på fullstor plan sågs inte som något vettigt alternativ med tanke på att Hammarby spöade laget från Östermalm med 19-1 häromåret.
Istället föll valet på simhopp i par med full bandy- och hockeyutrustning. Finns det någon levande människa som inte skulle vilja uppleva det spektaklet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar