torsdag

Länsderby


Vilket rabalder det blev - tydligen känsligt det där.
Okej, matchen ikväll är ett länsderby - på samma sätt som till exempel Malmö - Helsingborg. Om Hammarby skulle möta Norrtälje i cupen så skulle det på samma vis vara ett länsderby. Ett äkta derby är det endast om två lag hemmahörande i samma stad tävlar mot varandra. Solna AIK har flyttat ifrån Stockholm till Solna, så därför kan vi i kväll gotta oss åt ett tvättäkta länsderby.

---------------------------------

Just det här länsderbyt kommer nog tyvärr Hammarby få väldigt svårt att vinna eller ens ta poäng i. Dom båda lagen har varsin spelare av klass och Solna AIK kan ställa upp med sin alltmedan Bajens är avstängd.
Den krassa sanningen är att om man plockar bort Obolo och allt det han har åstadkommit den här säsongen så skulle solnaiterna antagligen inte ha fått ihop tvåsiffrigt med poäng. Men han har varit med och han har gjort det bra - inte mycket att säga om det. Min förhoppning är dock att han snart kommer att tappa formen eftersom han har börjat hänga på krogen med BK Borsten-grabbarna.

Många viskar om hur svagt Hammarby kommer att bli när Charlie försvinner, men om inte Solna AIK hittar en vettig ersättare till Obolo så kommer det där gänget sjunka fortare än Hull i tabellen tills the bottom is nådd.

8 kommentarer:

  1. Om vi ska hårdcentrifugera den allvetande geografiproffessorn, tillika folklivsforskaren Albin Albyls mellanölsfebriga gränsteorier så
    är det ju egentligen bara Gamla Stan som får räknas till det riktiga Stockholm. Allt annat är förorter, sovstäder, och massa bönder. Finns väl inga fotbollslag i den Gamla stan förutom Kolingens korplag. med andra ord finns det inga Stockholmsderbyn överhuvutaget.

    Alltså är kvällens drabbning en helt vanlig allsvensk match mellan två lag från vischan...vad är klockan?

    SvaraRadera
  2. Hallå där! Storkyrkopojkarna är Gamla stans stolthet. Bildade 1931 i huset där jag bor och fortfarande aktiva.

    Dessutom spelar min son i Storkyrkopojkarna.

    Dont mess with Gamla stan...

    http://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotbollsbladet/article214401.ab

    SvaraRadera
  3. Okej då. Storkyrkopojkarna mot Kolingens korplag. Där har vi det enda riktiga stockholmsderbyt.

    De du Albin. Nu kan du gå och snyta dig i pungen.

    SvaraRadera
  4. Munken Söderman28 maj 2009 14:28:00

    aik har marknadsfört kvällens drabbning som det enda riktiga stockholmsderbyt. I och för sig kul men det borde ha stått länsderby. AIK:s enda riktiga derby är solna-DM mot Råsunda IS.

    SvaraRadera
  5. det var väl ett jävla jidder...
    vem fan bryr sig? vi vet var vi bildades och vi vet var vi bor just nu. och?

    jag kallas mer än gärna solnatattare av folk som tycker att dom e lite special av geografiska anledningar. så länge jag vet hur saker ligger till. varför ens ta åt sig, det e ju löjligt. det e ju precis det pyjamasarna och popsnörena vill. jag garvar åt det.

    lägg ner å gotta er i derbysegern istället.

    heja gamla goda gnaget!

    SvaraRadera
  6. Kan man inte vinna på planen så får man väl försöka retas lite som en tolvåring.

    SvaraRadera
  7. e:Vedder, co tikkanneen29 maj 2009 08:32:00

    Det här var askul mer jidder, det är väl därför man har en blogg. Vad heter arenan i gamla stan och vart ligger den om man vill se ett tvättäkta derby. Gårdagens (läns)derby var nog det sämsta jag sett, två usla lag som borde plockas bort från plan i halvtid för att inte hamna i historieböckerna

    SvaraRadera
  8. Storkyrkopojkarnas A-lag lirar sina hemmamatcher på Stadshagen.

    Laget i S:t Erikscupen spelar sina hemmamatcher på Sofia BP.

    En plan i riktning Solna och en på Söder med andra ord. De får fan ta och fixa fram en plan i Gamla stan. En arena på Skeppsbron vore coolt, det är ju bara att riva de gamla tullhusen.

    SvaraRadera