torsdag

Tevesoffs-Albin

Vilken härlig hets det blev härinne angående olika gränsdragningar och jag kan väl inte säga att det kom som någon större överraskning. Vet man vart dom ömma punkterna sitter så kan man inte låta bli att trycka lite på dom ibland - på samma sätt som storkommentatorn Örnie vet hur man får mitt blod att koka över. Fessligt.


Kungshatt vid Mälaren

Albin tänker själv se länsderbyt hemma framför teven - han tycker nämligen att han inte har någonting att bevisa när det gäller närvaroplikt på Bajenmatcher. Man har liksom rätt att tycka det om man var en av två grönvita som åkte till Halmstad i slutet av åttiotalet. För att inte tala om den gången Albin var en av två som "lånade" en jolle och paddlade med två grenar över Mälaren för att se Hammarby möta Ekerö i Stockholm Cup.
Dessutom är Albin en av dom som faktiskt såg Örjan Dagobert och hans Hertzöga spöa Bajen på Söderstadion. Det är anmärkningsvärt hur många det är som påstår sig ha varit på den matchen trots att den officiella publiksiffran endast uppgick till 1033 betalande.

Nä, Albin har gjort sin plikt så det räcker och blir över och har förtjänat att slippa åka till en annan stad norrut för att se Hammarby. Nu får ungdomarna sjunga fram Bajen alltmedan Albin ligger i soffan och käkar salta pinnar.

3 kommentarer:

  1. Jag tycker du har gjort dej förtjänt av dom där pinnarna, inte för alla Bajen-bravaderna du skriver om utan för att du lyckas få folk att bli så upprymda av dina geografilektioner att de skriver spaltmetrar när det bara handlar om sport, som ju påstås förbrödra och vara så himla skoj och avkopplande! :0)

    SvaraRadera
  2. Jag tillbringade första halvlek mot Hertzöga på Globen Star tillsammans med buss-Jochen, som av någon anledning hade fixat plåt till mig. Med vetskapen om att "det blir inga mål i första halvlek" hann vi med åtminstone fyra extra öl.

    Vi gick in till andra halvlek och mycket riktigt stod det 0-0 på resultattavlan.

    När Hertzöga gjorde 2-0 återvände vi till Globen Star. Det blev således den kortaste match jag någonsin bevittnat på Söderstadion, men jag var i alla fall där!

    SvaraRadera
  3. Att man inte har adlat dig Albin för din ooooootroliga lojalitet mot Bajen. Du är så äkta, så gedigen. Ingen är sådan fin supporter som du. Vi andra sk fans är bara obildade lallarvildar från urskogen.

    Sluta beröm dig själv nu och bli lite förbannad. Visa lite kuk så det blir drag i bloggen.

    SvaraRadera