söndag

Men vi är ju från Sverige!?


Svenska trupper i Afghanistan har återigen blivit beskjutna och när man läser om det eller hör om det på radion så verkar det som att det på något vis ska uppfattas som extra hemskt och konstigt bara för att det rör sig om just svenska soldater.

För det första är det inte det minsta konstigt - skickar man iväg flickor och pojkar till ett krig så får man helt enkelt räkna med att det kommer att finnas en och annan där som skjuter mot dom. Det är nämligen en av alla ruskigheter man ägnar sig åt i krig - man skjuter på varandra utav bara helvete.
För det andra så är det inte alls hemskare bara för att svenskar får kulor vinande mot sig - det är precis lika hemskt att skjuta mot en pojke från låt oss säga El-Balyana som det är att göra det mot en flicka från Eskilstuna.

Det kanske kommer som en överraskning för en del, men vi svenskar är faktiskt inte mer värda än några andra här på jorden.
Är man med i leken så får man leken tåla - sen är det en annan femma att just den där leken som dom leker i Afghanistan tycker jag inte någon jävel ska leka - vare sig dom är från Eskilstuna eller El-Balyana.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar