tisdag

Förbjud allt

Sedan dubbdäcksförbudet infördes på Hornsgatan har farbror polisen haffat 7-8 bilister som brutit mot lagen. Antar att dom har satt dit några fåtal bara för att kunna visa upp att dom i alla fall har gjort någonting överhuvudtaget - även fast att dom egentligen skiter det hela och helt i sin ordning hellre jagar riktiga banditer.

Nu läser jag att det har föreslagits att det skall införas dubbdäcksförbud i hela innerstan och min första tanke är givetvis hur i hela helvete det ska gå till. Ska man placera ut depåer likt dom i Formel 1 vid stadens infarter där bilister som är på väg in i stan från hala landsvägar kan byta däck snabbt som satan innan dom färdas vidare. För det är ju faktiskt så att det existerar dubbdäck på grund av anledning och den anledningen är att snö och is är halt och vi bor i ett land som stora delar av året består av just is och snö. Är det någon som har missat det och fortfarande tror att vi går mot varmare klimat och för evigt gröna vintrar så kan hon eller han titta ut genom fönstret och där få syn på den kallaste vintern vi genomlider sedan 1987 - dessutom det är mer snöstorm på väg.

Jag fattar också att dubbdäck inte är bra för miljön och att det vore bäst om vi fick bort alla bilar helt och hållet, men jag är så förbannat trött på att det framförs en massa ogenomtänkta förslag som det inte finns förutsättningar för att på ett vettigt sätt genomföra. Javisst, vi tar bort alla bilar från gatorna - men vi måste i så fall bygga tunnlarna först och inte efteråt.

3 kommentarer:

  1. Det finns ju ett alternativ till, nämligen dubbfria vinterdäck. Men jag håller med om att förslaget är lite korkat. Vad händer exempelvis med cyklisterna som har dubbade däck?

    SvaraRadera
  2. Givetvis ska man använda vinterdäck om man kör utan dubbar på vintern - men kör man på isiga landsvägar så är vinterdäck med dubbar fortfarande säkrare än vinterdäck utan dubb. Jag skrev om trafikanter som kommer åkande in i stan från övriga landet.

    SvaraRadera