söndag

Sexiga sexan

Debuten i sexan slutade med en tvättäkta braksuccé genom en seger som stannade vid 6-1, men som borde blivit minst tvåsiffrigt (okej, 6-1 är 2 siffror, men ni fattar).

Trots de sju målen så är det en av Fontins räddningar som har etsats sig hårdast fast i minnet. En motståndare kom helt snorfri mot vår storvuxne målvaktare och hade tydligen fått för sig att gå runt honom och sen rulla in bollen. Det hade inte Fontin fått för sig, så han flög och ändrade på något vis riktning i luften som en väldig flygande katt och knep bollen mitt framför nian på den snopne anfallaren som såg precis så fånig ut som han var.
Jag vågar redan här och nu efter endast en match utse radioman Fontin till den bäste målvakten i den här serien och frågan är varför killen inte står i mål på en nivå där han hör hemma - Allsvenskan till exempel.


Andra minnesvärda saker från Zinken igår
.

Vid noll-noll så minns man en klackframspelning som i en lobb skapade ett friläge som slutade med ett lågt hårt skott i stolpens insida.

Debutanten Olles volleykanon i mål som till och med Ängelholm skulle höjt på ögonbrynen åt.

Att domaren inte visar ut spelaren som fällde Mogge bakifrån när han var helt solo med målvakten, utan istället dömer straff och sen visar upp ett grönt (?!) kort. Okej, att reglerna säger att man ska bli utvisad när man sparkar ner någon som har klar målchans - men att ge killen arbetstillstånd i USA är väl att ta i en smula.

Man vet att Borstens säsong är på gång när man hittar JJ sovande på läktaren innan matchen med en back öl som kudde.

Jimmie fick äntligen en egen ramsa och inte vilken ramsa som helst, utan en helt nyskapande variant. Den funkar så att "10" först skrålar "Jimmie" och då svarar resten av packet på läktaren med att härma ett gitarrsolo "Dananananaaa". Så sjukt dåligt att det blir helt och hållet lysande.

Om sexan fortsättningsvis visar sig vara så här lätt så borde vi kanske inte ha lämnat WO i dom där seriefinalerna i början av 90-talet bara för att vi inte ville gå upp. Men sanningen är nog att IK Sture kommer att åka ur med dunder och med brak - laget är helt enkelt svårt värdelöst.

Igår fick vi återigen ett kvitto på att det är roligare att se på Borsten än vad det är att se på så kallad elitfotboll - något som gnäggare, östermalmare och grönvita på läktaren var helt överrens om.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar