söndag

De e vi som e Hammarby!


När Albin började på kansliet för några år sen så hittade han en låda med gamla jackor/rockar med Bajen-märken på bröstet och en sån fick bli hans arbetsuniform under första säsongen. Andra året så fick Selin en fräsig vinterjacka av märket Blåkläder (givetvis använder Hammarby knegarkläder) och den första tekan gick i arv till morfar Folke i någon slags bakvänd arvsordning.

Morfar Folke är från skogarna kring Bollnäs där han forsade timmer i sin ungdom och om han har något favoritlag i bandy så bör det vara Bollnäs, men det har han inte en aning om idag eftersom han har gått och blivit bra långt bakom flötet på äldre dar. Man kan säga att han sitter med teleskopspö på loftet och fiskar med tomtarna.
Själva jackan/rocken passar i alla fall utmärkt som vinterställ så mormor kränger på honom den när dom går ut under den mörka delen av året. Varenda gång dom går förbi några sköna vinalkisar, T-dojevrak eller riktigt hårda jävla horsepundare så gör dom tummen upp och skrålar BAAAAAJEN! Folke fattar såklart inte ett skit - men mormor säger att han verkar gilla det på något vis.
Bajen kan värma på många sätt...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar