måndag

Semesterdiktatur

Eftersom att motorn som skar ihop för Albin under den där färden från Uppsala för några veckor sen kommer att kosta 4-5 års besparingar så har Selin beslutat att ställa in årets resa hem till Thailand. Det kanske är lika bra det om det här och det här fortsätter att eskalera.
Tre gånger har Albin fått uppleva någon slags militärkupp när han har besökt "Tvärtomlandet", men den här gången verkar det vara på väg att spåra ur big time och när det spårar ur big time i Siam så då jävlar spårar det ur så det sjunger om det.

Jag har alltid varit en smula skeptisk mot att många svenskar väljer att köpa hus - inte mark, utlänningar får inte äga mark - i Thailand och tycker själv att man lika gärna kan hyra bostad när man väl befinner sig därborta. Vi pratar ändå om ett land som faktiskt fortfarande klassas som U-land med allt vad det kan innebära i oordning och hejsansvejsanlagar. Under de dryga 20 år som jag titt som tätt har åkt iväg till det där underbara landet så har jag alltid haft känslan av att det vilken sekund som helst kan braka iväg och förvandlas till en helskruvad militärdiktatur i äkta Burma-stil (Myanmar).
Om du köper ett dyrt hus någonstans utanför Hua Hin till exempel så kan det mycket väl vara så att nästa gång du kommer dit så står det en 17-åring med världens största puffra och säger att huset är hans och det kan inte du göra ett skit åt.
May pen rai (bättre liv nästa gång) liksom.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar