onsdag

Trånga Råsunda


Det är verkligen jättekul att Solna AIK rear ut sina entrébiljetter. Vi på Södermalm har ju alltid roats av att solnaiterna skrutit om sina höga publiksiffror eftersom klubben praktiskt taget ger bort säsongskort - i alla fall om man jämför med vad det kostar att köpa ett klacksäsongskort på Söderstadion med motsvarande kort till Råsunda.

Som jag skrivit tidigare så är det inte konstigt att folk och fä med all rätt skakar på huvudet åt Hammarby Fotbolls ekonomi, men det är sjukt konstigt att sensationshungriga kvällspressen inte tar upp hur pass illa ställt det är där uppe i Solna. Storklubbslöner och publikintäkter på korpnivå kan inte gå ihop i det långa loppet hur bra sponsorjägare man än har.

Om man räknar lite tjusigt avrundat så får man fram att för att få in ungefär lika mycket stålar som Hammarby gjorde mot Sundsvall eller Norrköping så måste Solna AIK komma upp i en publiksiffra på sisådär 61 000 åskådare mot Åtvidaberg. Misstänker att det kan bli rätt trångt.
Innan klubben från Solna värvar en till svindyr dussinlirare så kanske dom först borde investera i en miniräknare.

6 kommentarer:

  1. Är du verkligen så korkad eller löjlar du dig bara?

    SvaraRadera
  2. Jag är så dum - snälla förklara.

    SvaraRadera
  3. 11 000 åskådare x 250 kr = 2 750 000 kr.

    61 000 åskådare x 45 kr = 2 745 000 kr.

    Vad är det att förstå pappskalle.

    SvaraRadera
  4. Så du menare att alla 11 000 pers (varför är det inte fler) betalar 250 kr var i snitt. Give me a fucking break!! Vi jävla planet lever du på?

    SvaraRadera
  5. Norra läktaren 200 kr, södra 300 kr sen är det mindre på kortsidorna, men det rundar jag av mot att det nästan var 12 000 åskådare på Söderstadion och att Solna AIK släpper in en jävla massa gratisåkare i form av familjebiljetter och skit.

    Det är inte fler åskådare eftersom nästan 12 000 är = fullsatt.

    Jag är från planeten fakta - men du verkar vara kvar i hybrisrymden. Men oroa dig inte - ni kommer att kraschlanda till slut.
    Konkurs stavas det.

    SvaraRadera
  6. Runda av!!!! Gå och lägg dig nu.

    SvaraRadera