torsdag

What a Beautiful Day

Okej, än så länge nu på morgonen är det fortfarande mulet, men det spås ju att det ska komma en riktig värmebölja och vad passar väl bättre då än att fira det med den här låten av och med The Levellers.



Just nu pågår VM för damer i den fjantiga sporten amerikansk fotboll här på Zinken - leken som spelas nästan enbart med händerna, men ändå av någon helt och hållet obegriplig anledning kallas för fotboll.
Vår fotboll kallas för fotboll på grund av att den spelas med just fötterna - inte allt för invecklat kan man tycka.

Hur som helst så består ju varje sånt där lag av i runda slängar 40 personer varav ungefär hälften ägnar sig åt det offensiva spelet och det gänget kallas lite smålogiskt för "offens".
Alltså finns det ca 20 tjejer i det svenska laget som är så kallade "offens" och hur har man då valt ut dessa 20 undrar ni. Jo, ni förstår att det var väldans lätt eftersom det i Sverige finns enbart dessa 20 flickor som ägnar sig åt att anfalla i amerikansk fotboll (handboll). Man tog helt enkelt ut alla som fanns tillgängliga. Ni får förlåta mig för att jag ler lite i mjugg åt deras ledare i sina fina landslagsoveraller när dom smyger runt här och tror att dom är skitviktiga med walkie talkies och namnbrickor runt sina feta halsar.

Men ett tips till dig som är tjej, väger mer än 30 kilo (eller över 120 om du vill bli defens), orkar springa 10 meter i stöten en gång i timmen utan att svimma av utmattning och är sugen på att bli landslagskvinna - börja med amerikansk hand- oj, fotboll.

1 kommentar:

  1. Egentligen är ju deras "boll" inte alls en boll. "Bollen" är ett ägg och därför bör sporten kallas amerikansk handägg!

    SvaraRadera