fredag

Dom kan väl leka kull


Igår kom jag ju inte på något att skriva om som jag retat upp mig på - det kan man lugnt säga att jag har gjort idag.
Ni känner säkert till att Stockholm Stad häromdagen beslutade att spara in 25 miljoner på idrotten, varav 10 miljoner skall fimpas direkt från föreningsbidragen, vilket är en minskning med ofattbara 25%. En gång till - 25%!
Det här betyder - på riktigt - att det är en del av våra hundratals smågluttar som faktiskt kommer att tvingas sluta spela bandy eftersom föräldrarna inte kommer att anse sig ha råd med de höjda medlemsavgifter som Hammarby måste genomföra för att inte föreningen ska gå i konkurs.

Det är moderat politik i sin ädlaste form - ta en titt på bilden så ser ni exakt vilka det är man har valt att snåla in på. Jag ska verkligen inte sitta här och påstå att det enbart är dåligt med att Moderaterna styr, för de allra allra flesta innebär det sannerligen en liten liten förbättring, men man får aldrig glömma att det är på bekostnad av att de få som har det allra allra sämst och tuffast får det ofantligt mycket sämre.
Tänk på det nästa gång du tittar ner i plånboken och skattar dig lycklig över de skrynkliga sedlar som ligger där som en frukt av jobbskatteavdraget - det är pengar som hade kunnat rädda en svag människas liv och framtid. Men varför bry sig om de sköra när man kan köpa sig en extra klick bearnaisesås till helgen som man kan sitta och gotta sig med framför Fångarna på fortet - vem tänker på ett ensamt barn som sitter på sitt rum och gråter med sin gamla bandyklubba i famnen då. Varför vara solidarisk när man kan njuta av sin egen förträfflighet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar