onsdag

Vad händer


Vill ni roa er lite när ni sitter och slöglor på burken så kan ni studera den senaste flugan "prata med händerna" som sprider sig till kanal efter kanal. Den nya trenden verkar vara att anställa en koreograf som är expert på kroppsspråk som sedan får utbilda varenda jävel som dom får för sig att visa upp i rutan i konsten att uttrycka sig med allt som syns i bild. Ta gärna en extra ordentlig titt på Lennart Ekdal om han dyker upp - killen håller nästan på att flyga iväg av allt viftande med labbarna. Men i brist på honom så räcker det med valfri nyhetssändning från till exempel Libyen och ni får uppleva en korrespondent som "swoschar" höger arm i en snabb backhand för att sedan övertydligt visa upp båda handflatorna som sedan raskt far över och "plockar" en föreställd grupp människor och sen är det dags för lite "swosch" åt alla möjliga håll igen.

Det är helt uppenbart att det här är en ny utvecklingsriktning som inte riktigt har satt sig än, så passa på att njuta av spektaklet nu, innan dom har lärt sig att använda kroppens språk på ett vettigt sätt - även fast det nog lär ta ett tag för Lennart Ekdal att vänja sig av med det där okontrollerade flaxandet.

~~~~~~

Årets TV-siffra från bandyfinalen landande på fjösiga 223 000 trötta tittare - titta här och fundera sedan på om det är rimligt att alla lag får lika mycket av tevepengarna. Tycker man att alla ska ha lika mycket så måste man vara konsekvent och lägga alla pengar för publikintäkter i en burk och även dela den kosingen lika. Är man populär och lockar många tevetittare eller åskådare till arenan så ska man givetvis ha mer pengar än de som ingen bryr sig om.
Företagen som betalar för reklam i TV vill såklart att så många som möjligt ser deras budskap och om man då suger åt sig fler ögon än andra så ska man självklart ha mer betalt. Gillar man inte det upplägget så kan man ju alltid se till att man blir populär - men det tar några generationer.

1 kommentar: