torsdag

Skapa en säkerhetsfond

Efter den stökiga cupfinalen så menar förbundet - som var ansvarig arrangör - att det skulle vara löjligt att likt klubbarna behöva betala böter för urspårningen eftersom man i så fall bara skulle flytta pengar mellan olika konton om man så att säga bötfäller sig själv. Det jag undrar är till vilket konto skulle pengarna i så fall flyttas och vad kallas det kontot, vart tar de enorma summor som klubbarna pliktar med vägen och på vilket sätt gör böter det säkrare att gå på fotboll - eller bandy, pucky eller annan publikdragande sport.

Svensk fotbolls säkerhet

Ska det betalas böter så ska givetvis dom pengarna läggas och redovisas i en slags fond som går tillbaka till föreningar som har problem med säkerheten. Brage skulle till exempel kunna få hjälp med att renovera sin skitläktare så att den inte går sönder varenda gång Hammarby hälsar på med risk för både liv och lem för de som står på den.
Som det är nu så försvinner böterna i något slags svart hål och ingen utomstående har en aning om vad pengarna används till. Puckyförbundet är ett föredöme när det gäller det här som har börjat hjälpa klubbar med problem istället för att försvaga föreningarna ekonomiskt, vilket inte gör någon nytta överhuvudtaget - tvärtom.

~~~~~~~

Kortfattat måste jag bara undra hur det kommer sig att Stockholm Stad tar årtionden på sig för att fatta ett beslut om att bygga en bandyhall för några miljoner för att i nästa andetag få för sig att bygga om Hovet för nästan 1 miljard. Eeeh...jag som trodde att Globen var avsedd för pucky, eller ska det bli världens dyraste träningshall.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar