tisdag

Ut och inredning

Cirkusen med regeringens utredningar hit och dit angående de så kallade polisnotorna blir bara värre och värre och har nu spårat ur helt och hållet. Eftersom man inte var nöjd med att få en knäpp på näsan i den förra - vettiga - utredningen av Björn Eriksson så tillsatte man en ny som tydligen hade direktiv att bli lite mer lagom, det gäller ju att fiska röster också och den stygga idrotten måste betala lite så att folk i stugorna inte får för sig att regeringen saknar handlingskraft.
Det blev virrpannan Bo Svensson som fick uppdraget och han lyckades...ja, jag vet inte vad han lyckades med egentligen. Det blev bara fånigt och skitdumt.

Inte vet jag

Hans uppdrag var att fastställa huruvida polisnotorna är rätt eller fel, inget annat. Han kom fram till att det är lite rätt och lite fel och så delade han på mitten som en jävla snorvalp på lekis.
Bosses debattartikel i DN är så pass pinsam och fri från kunskap om det han försöker berätta om att jag inte ens orkar gå in och kommentera precis allt som är befängt, jag låter er läsa själva istället.

Sen kan man undra "hälften av vad". Klubbarna får inga underlag över det dom ska betala för, utan polisen skickar bara ut en faktura med en summa. När Hammarby Fotboll krävde en specifikation på en av fakturorna så kom det en ny faktura för arbetet med att ta fram specifikationen. Makalöst.
Så om klubbarna nu ska betala hälften av något som dom inte vet vad det är dom betalar för så kan ju polisen lösa det genom att helt enkelt skicka ut fakturor med dubbelt så höga krav.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar