tisdag

Kapten Ljungberg


Herr Esk på DN har tagit på sig tänkarmössan igen. Han anser att Henrik Larsson skulle ha fått guldbollen istället för Ljungberg. Han tycker att det var fel att Ljungberg fick bollen skriver han. Det kan han tycka om han vill, men det är fel att tycka så. I alla fall med dom förvirrade motiveringarna som Esk räknar upp. Som t ex.

”Året började med stjärnor på podier men slutade med att de snälla pojkarna såg till att Sverige började vinna och är på väg mot ett nytt slutspel. Det var en höst med Linderoth och Allbäck, Svensson och Hansson, "Alex" och Edman och inte mycket kvar av glamouren och tatueringarna.”

Nu är det så att den spelaren som får bollen ska vara den spelaren som har presterat bäst under det senaste året. Ett år består av en vinter, en vår, en sommar och till slut en höst. Inte bara en höst!

Okej, Larsson segrade i Champions League i en final där han kom in som avbytare. I samma match där Ljungberg spelade i motståndarlaget och bar kaptensbindeln.

Jag skulle ha accepterat om Linderoth fått priset, men jag anser att Ljungberg var minst lika bra i landslaget under det gångna året, särskilt då i VM.
Ett VM där Larsson underpresterade grovt.

Linderoth är lagkapten och dominerar i FC Köpenhamn.
Ljungberg är lagkapten och dominerar i Arsenal.
Välj själva.

Larsson har flyttat hem till Helsingborg och slutat i landslaget.
Ljungberg spelar kvar i London och har blivit kapten i landslaget.
Välj själva.

Varken Larsson, Allbäck eller Linderoth äger en BK Borsten-tröja.
Ljungberg äger en BK Borsten-tröja.
Välj själva.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar