söndag

En bok kanske...


Som många bloggerister så funderar Albin ibland på att löpa linan ut och skriva lite mer på riktigt – en bok kallas det. När en sån fundering dyker upp i roten så följer givetvis en fundering på vad en sådan bok skulle kunna innehålla och hur den skall börja. Albin har några upplägg med inspiration från sina resor.

-------------------------

Den skulle till exempel kunna inledas med att en man sitter vid ett bord med en öl och så plötsligt blir en man vid bordet bredvid skjuten i bröstet.

Eller att en man promenerar över den torrlagda Mekongfloden från Thailand in i Laos.

Kanske att en polis berättar att dom har tagit livet av en svensk som vägrade betala och rapporterade det hela till Sveriges ambassad som en motorcykelolycka.

Att en polischef vill bjuda på röka efter en middag och sen skjuta rakt in i djungeln med sin stora silverfärgade pistol.

Måhända kan huvudrollsinnehavaren vakna av att huset bredvid hans hotell sprängs när han övernattar i ett land under brinnande inbördeskrig.

Mannen guidas genom av naturen formade labyrinter inuti i ett berg och dyker sedan långt inne i djupet ner i en svart underjordisk sjö och när han kommer upp till ytan igen har guiden försvunnit.

Mitt i natten väcks han av att en naken fransman jagar en inbrottstjuv på loftgången på ett litet hotell uppe i bergen i Vietnam.

Plötsligt i Bangkok så befinner sig vår vän på ett horhus där han är den ende västerlänningen – resten är luder och dyngraka poliser i full uniform och med stora osäkrade pistoler.

På första sidan i boken klättrar en man upp på taket till en bil under en färd på en djungelstig, flyger av och slår sig medvetslös.

Klockan fyra på morgonen får hjälten i boken en stock i pannan på en öde belägen strand och fraktas på ett flak till ett spartanskt sjukhus där hans skalle sys ihop med 25 stygn.

Han sitter och dinglar med benen från sitt plåtskjul där han bor bakom en bar i en månad när en kobra dyker upp bara för att bli ihjälslagen med kvast av en gammal kvinna. Sen steks ormen och äts upp.

Svettig och utmattad klättrar och vadar han uppför en flod i en djungel bara för att högst upp mitt i ingenstans mötas av en gammal gubbe som vill sälja kall öl.

-------------------------------------------

Det där var några situationer som sen boken kan spånas vidare ifrån – eller så kanske Albin helt enkelt bara fantiserar ihop något som aldrig har hänt...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar