torsdag

Vafan - vill packet gå ut?!

Hornsgatan rakt fram 20100218

Hornsgatan till vänster 20100218

Igår hade Albin och hans släkt en liten minisläktträff för att fira att morbror Anders skulle ha fyllt 60 år om han fortfarande varit i livet. Selins mormor berättade att hon och morfar inte kan gå ut och gå på dagarna eftersom det ligger alldeles för mycket snö och is på gångvägar och trottoarer.
Ska det vara så förbannat svårt för en välfärdsstat som Sverige att se till att det även för gamla och handikappade går att ta sig fram utomhus till fots eller i till exempel en rullstol när det råkar trilla ner lite snö. Vi bor ju för fan i ett kylskåp, så det kan rimligtvis inte förvåna allt för mycket när det då och då faktiskt snöar.

Det är nationalekonomiskt sundare att anställa folk vid kommunerna istället för att dom går arbetslösa. En arbetslös kostar skjortan och halva slipsen genom all administration, stödprogram och all möjlig hokus pokus som staten torterar våra arbetslösa medborgare med. En kommunalare tjänar förvisso jättemycket mer än Albin, men det handlar inte om några fantasilöner - så det måste vara bättre för alla att storebror anställer folk som har till uppgift att se till att det är snö- och isfritt på vägar och för den delen även uppe på taken.

Vissa saker måste bara fungera i ett samhälle och det håller inte att lägga ut precis allt på entreprenad och tro att ren och ram profithunger kan se till att allt sköts som det bör alltmedan feta direktörer smackar med sina feta läppar samtidigt som våra gamla och handikappade sitter i husarrest under den mörka delen av året.

Vad ska då kommunerna göra med alla snöröjare på sommaren undrar säkert vän av ordning - ja förihelvete - klippa gräs till exempel. För till och med bortskämda direktörer måste väl begripa att gräsmattor inte går till frisören.

1 kommentar:

  1. H-lvete va´ snö i Sverige.
    I Ryssland sopas och skottas det överallt. Det är liksom det enda - tillsammans med tunnelbanan - som fungerar.
    Just för att "arbetslösa" arbetar skottar och plogar snö på vintern och klipper gräs och sopoar gator på sommaren istället för att få bidrag för att sitta hemma.

    SvaraRadera