lördag

Albin är en riktig kärring

Ursäkta rubriken - det är inget fel på kärringar.


Man vet att man har nått en riktig gubbålder när man på en lördag stannar hemma och ser Hammarby på teve bara för att man är sjuk som få. För en sisådär 10-15 år sedan så skulle absolut ingenting kunnat få Albin att låta bli att besöka Söderstadion på en matchdag - och verkligen inte om matchdagen var en lördag.

Från slutet på 70-talet och ett kvarts sekel framåt så missade Albin en allsvensk match på Söderstadion (typiskt nog när Bajen vände 0-2 i halvtid till seger 5-2 mot Göteborg). En gång tog han sig till och med dit med magsår och låg i fosterställning på läktaren och plågade sig igenom Hammarby - Vasalund. Riktigt puckat.
Albin var alltså precis lika dum i huvudet då - bara mycket tuffare.
Bajen - Vasalund var givetvis ingen match i Allsvenskan och det är ju faktiskt inte dagens drabbning heller. Även om Hammarby - Norrköping klingar bra mycket mer allsvenskt än till exempel en match mellan två lantsortsgäng som Solna AIK och Mjällby.

Trösten är att Albin för en gångs skull kommer att se hela matchen - har man betalat nästan 3000 för ett säsongskort så är väl inte det mer än rätt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar