torsdag

Damfotbollsmördare

Ni kommer väl ihåg bilderna från i vintras där man kunde se hur tjejerna i Hammarby själva skottade bort snön från Kanalplan för att på så sätt försöka få till en plätt där dom kunde bedriva sin verksamhet. Just nu är Hammarby, Solna AIK och den där klubben från Östermalm parkerade längst ner i Damallsvenskan - knappast förvånande.
Det är precis samma sak som kommer att hända med bandyn i Stockholm om vi inte får en hall där vi kan sköta vettig träning. Alltså, det handlar om en sketen plåtlada där det går att träna och inte en lyxig bandyversion utav Globen. Om ni vill ha kvar ett lag som är bäst i Sverige i huvudstaden så skriv då på här på en gång.

Dick, Kerr Laides FC

1917 bildades damlaget Dick, Kerr Laides FC i Preston som reste runt och spelade uppvisningsmatcher inför åskådarmassor som ibland steg upp till 53 000 betalande besökare. Vilka dom spelade mot kan man ju fundera på, eftersom dom vid den tidpunkten var det enda damlag som existerade, men ändå.
Dom livrädda männen i FA blev så skitnödiga av det här gängets popularitet att dom 1921 helt enkelt förbjöd damfotboll med motiveringen att kvinnor saknar den lämpliga fysiken för att spela fotboll. Nu är det 2010 och istället för att förbjuda damfotboll med den där förvirrade motiveringen så ser istället våra politiker (läs Madeleine Sjöstedt) till att dagens tjejer inte har möjlighet att skaffa sig lämplig fysik för att kunna spela boll.
Kom igen nu Stockholm - det är dags att vakna.

2 kommentarer:

  1. Kul med ett gammalt svartvitt lagfoto av BK Borsten!

    SvaraRadera
  2. Hmm...kanske dags för ett inlägg om damlaget som vi hade. :)

    SvaraRadera