lördag

Gebrselassie på Haile is

Borsten snubblade in en ny trepoängare i värmen på Zinken igår genom en allt annat än stabil 2-1 seger mot FC Nacka. Men tre poäng är tre poäng och det måste påpekas att det är i sanning en bragd att orka genomföra 90 minuter i den där hettan överhuvudtaget när man egentligen bara äger fysiken för 9 minuter i normaltemperatur.

Det är nämligen jobbigare att spela boll i lingonserien än vad det är att spela högre upp i seriesystemet. Spelar du på Borstens nivå så har du absolut ingen kondis och tror redan på uppvärmningen att du ska avlida. Om du däremot lirar högre upp så är du förberedd och har plågat dig igenom en seriös försäsong som gör att du glatt klarar av att trippa runt i 2 x 45 minuter. Man kan säga att 7000 kvm och 90 minuter är lika stort och lika lång tid i division 6 som det är i division 2, men det är lättare att ta 25 000 löpsteg (okej, Borstens spelare kanske tar 10 000, men ändå) om man har kondition.



Lasse Grogg som tyvärr har lagt bandyrören på hyllan kom förbi kansliet igår och vi snackade lite om en kille som är och provtränar med A-laget eller vad man ska kalla det - han är i alla fall med och tränar eftersom han ska börja plugga i Stockholm.
- Har han sett bra ut då?
- Han är tydligen grym på barmarksträning.
- Vadå, springer han som Haile Gebrselassie?
- Jepp, men tyvärr så åker han skridskor som Gebrselassie också.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar