onsdag

SM-guld i vadå?

Nu börjar man komma in ordentligt i VM-rytmen. Träning mellan 06.00 och 07.00, sen jobb fram till ett, vidare till 3 VM-matcher på raken för att till slut ramla i säng och läsa lite om fotbollens utveckling i Stockholm genom åren. Idag ska det dessutom klämmas in lite fotboll live också i form av stormatchen Hammarby - Ljungskile på Söderstadion. Jeeeiii!!!

Boken om Stockholms Fotbollshistoria är verkligen underhållande och som hammarbyare småmyser man när man får lära sig hur det gick till när laget från Östermalm och framför allt AIK (som på den tiden faktiskt hette enbart AIK innan klubben emigrerade till grannstaden Solna för att sedan dess husera under namnet Solna AIK) vann högvis med SM-guld 50 år innan första svartvita teven såg dåtidens ljus.

Ett guld bärgades till exempel efter en semifinalvinst mot Örgrytes 1:a lag - det blev för sent att spela finalen mot Örgryte 2 så titeln delades ut till Gnägget eftersom några idioter ansåg att göteborgarnas andralag måste vara sämre än lag 1.
På det där viset fortsätter det, med flera olika serier som alla ansåg sig ha SM-status och som spelades klart lite huller om buller och lite hur som helst med lite olika regler efter smak för tillfället.
Jag lovar att det är bra mycket svårare att vinna en sån där stor chokladkaka på Gröna Lund som ni kan se på bilden än vad det var att vinna ett SM-guld i fotboll i början av 1900-talet. Hammarby införde inte fotboll på programmet förrän september 1915 och missade perioden då det var allra lättast att mygla till sig guldmedaljer.
Nu kommer jag att le ännu mer i mjugg varje gång jag får syn på den löjliga stjärnan som Solna AIK har kletat dit på sina fula skjortor.
10 eller 11 SM-guld, jo hej du...

-------

Underbart att regeringen i Bangladesh uppmanar industrin i landet att stänga av sina maskiner så att folk kan se på VM utan störande strömavbrott.

2 kommentarer:

  1. Here we go again. Ta en bärs nu slappna av och tänk inte så mycket på AIK hela tiden.

    SvaraRadera
  2. Jaaaa, första spelet som gick in sen VM startade! Jag slog vad om att du skulle kommentera innan jag kom hem från Söderstadion. Mooooohahahahaa!!!

    SvaraRadera