tisdag

Fotboll 2.0


Albin-banan gjorde igår som en halv miljard andra tevetittare och sisådär 100 000 på Camp Nous läktare, han valde att se på matchen Barcelona - Real Madrid även fast det självklara givetvis borde ha varit att se Droylsden - Leyton Orient (1-1) i FA-cupen.
Men är man Sven-banan så är man och valet visade sig falla ut väl eftersom den spanska matchen bjöd på en uppvisning av aldrig tidigare skådat slag. Katalonerna tog spelet fotboll till en ny nivå som till och med ligger över klassen drömfotboll, det går nämligen inte ens att drömma fram ett vackrare och rörligare passningsspel - inte ens i Buster har en liknande prestation ritats upp och Albin är lycklig över att han är en av den halva miljard människor som fick uppleva kvällen då fotbollen sprängde skönhetens alla gränser.

I normala fall när ett lag har en bra dag så kan spelet då och då glimma till av genialitet, men igår var liret briljant rakt igenom hela matchen. Till yttermera visso så hade Madrids vita lag inte sin bästa kväll, men det bevisar bara hur bra Barcelona verkligen var - kan man få ett världslag som Real Madrid att se ut som ett gäng nybörjare i 80-årsåldern så betyder det att man har ett lag som är det bästa som någonsin har funnits.
Det är lätt att klaga och säga att Madrid var dåliga, men om man aldrig får låna bollen så ser man helt enkelt värdelös ut, även fast man tjänar lika mycket som Dubai.
Precis som när Barça förnedrade Manchester U i Europacupfinalen för ett par år sedan - det var inte engelsmännen som var dåliga, det var spanjorerna som var bra och igår var dom ännu bättre.

Tack för uppvisningen - tack för att vi fick se framtiden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar