onsdag

Det är så jobbigt att skriva...


Johan Esk som av någon obegriplig anledning är utsedd till expert inom ämnet fotboll på DN har idag än en gång lyckats förvandla en fotbollskrönika till en klagosång om journalistikens tunga bördor. Han och många av hans kollegor verkar tycka att deras yrke är omänskligt tungt och besvärligt och dessutom så tror tydligen han och dom att vi läsare är intresserade av att läsa om hur fruktansvärt hårt dom måste anstränga sig för att varje dag göra det jag nu gör, nämligen skriver.
Om Esk vill lära sig hur det är att arbeta så kan han testa att sätta sig och köra ismaskin 05:00 i snöstorm bara för att några feta sportjournalister har fått för sig att dom ska spela korphockey.

Idag låter en del av gnället så här om det han fick höra på Lagerbäcks presskonferens.

”Jag hör att han säger att Zlatan "med all säkerhet" är med i vår. Jag vet inte vad det betyder.”

Nu ska vi se här Professor Esk, det kan kanske betyda att Zlatan MED ALL SÄKERHET är med igen i vår! Idiot!

Om det nu är så förbannat kraftödande att skriva lite skit om fotboll så sluta klaga och gör världen en tjänst. Byt till ett riktigt jobb!

5 kommentarer:

  1. Bra rutet Albin.

    Ingen chefredaktör på en tidnings sportredaktion ska få vara yngre än 50 år. Den 38-årige Esk är fortfarande alldeles för grön.

    DN är numera en jävligt dålig blaska men det finns ju inga andra alternativ. SvD? ja mors! och gratistidningar vill man ju inte ens ta i med tång.

    SvaraRadera
  2. Testade SvD ett tag, fick ett gratiserbjudande. Men smörjan som helylleidioten Jan Majlard dag ut och dag in tvingade mig att genomlida fick mig att kräkas varje morgon. Så det fick bli DN igen.

    Det enda det arslet har gemensamt med fotbollen är att båda bara innehåller luft.

    Kan inte skriva mer nu, måste nog kräkas...

    SvaraRadera
  3. Nu ska jag svära i kyrkan men Sportbladet är helt outstanding. Simon Bank, Erik Niva, Kristina Kappelin. Sen att de har den del stolpskott som Laul det får man väl ta.

    SvaraRadera
  4. Glöm inte Frank Östergren. Den mannen kan verkligen såga. Jovisst, Sportbladet är helt överlägset. Men om man vill läsa en morgontidning så blir det DN fast den oftast inte på långa vägar
    håller måttet.

    SvaraRadera
  5. Då ska i sammanhanget ändå nämnas att Esk i mina ögon är en av de klart bättre krönikörerna. Det säger i sådana fall en del om hur illa ställt det är med svensk sportjournalistik.

    Sade någon Simon Bank? Det är för fan nästan fem månader kvar till första april...

    SvaraRadera