tisdag

Den långa vägen tillbaka

Som vanligt när det går lite knackigt för Bajen så börjar det gnällas på forum och i fikarum om att den eller den borde avgå och att Bajen är för dåliga och borde satsa. Märk väl att det ofta är samma figurer som tjatar om att klubben ska satsa som brukar gnälla mest när det med jämna mellanrum uppdagas att ekonomin är usel. "Typiskt Bajen, vad gör dom med alla pengar?" Eeeh ja, dom kanske har satsat lite för friskt.


Själv tycker jag att Hammarby ligger helt perfekt till i tabellen - vi ligger nämligen ganska exakt där vi har råd att ligga 2012. Det funkar nämligen likadant för klubbar som det gör för alla företag och privatpersoner - lever man i sus och dus över sina tillgångar så kommer det en dag då man surt måste betala tillbaka. Det är i den dagen vi just nu befinner oss. Det var kul i mitten på 00-talet, men det är nu vi betalar tillbaka sms-lånen.

Jag är så sjukt trött på alla som babblar om att Hammarby ska satsa. För mig är det samma sak som att chansa, riskera och gambla och Bajen är alldeles för viktigt för alldeles för många för att några styrelsemedlemmar ska sitta och riskera föreningens framtid bara för att en del på läktaren vill se snabba resultat. Det är oseriöst, omoraliskt och oprofessionellt.

Hammarby 2012 är många mil bättre än 2011 och det är så man jobbar med idrott - sakta men säkert och med stort tålamod. Gillar man klubbar som tycker om att chansa så kan man ju alltid flytta till Glasgow och köpa sig en blå skjorta. Division fyra låter väl lockande...

måndag

Konsten att falla

Om man ska försöka sig på en kortfattad sammanfattning av Halmstad - Hammarby så kan man väl säga att Bajen inte var fullt lika urusla som hemmalaget. Men eftersom fotboll går ut på att man ska göra mål och Hammarby inte gjorde det så vann Halmstad.



Hammarby hade två jättechanser att få in bollen i mål, men målvakten hindrade det hela med två idioträddningar som han aldrig har lyckats med tidigare och aldrig kommer att göra om.
Halmstad hade under 94 minuters spel inte en enda vettig målchans, men lyckades trots detta göra två mål.

Ibland är fotbollen så enkel - det kan vara så svårt.

söndag

Första struten

Och så har han debuterat - en och en halv minut behövde grabben...

4000 meter dyngraksim

Alltså, vad är grejen med simning och alla dessa olika simsätt och miljarder olika distanser. Olika sträckor köper jag, men att man ska tävla i att simma på alla möjliga dumma sätt är för mig en gåta lika stor som den om varför bolaget inte säljer kalla öl.


Hur många gånger har ni hoppat i vattnet och sen börjat simma fjärilsim för att förflytta er. Antingen bör man ändra reglerna till "hoppa i och ta er fram  hur fan ni vill, bara ni kommer först", eller så måste man löpa (simma) linan ut och lägga till alla tänkliga vrickade simsätt. Simma med fötterna framåt, simma i sidled, simma inte, simma med vänster arm och höger ben, simma och spela trumma, simma och applådera, simma som ett dumhuvud och så vidare.
Varför ska man tävla i att simma på rygg - det är ju samma sak som att simma upp och ned. Störtlöjligt.

lördag

In med bollarna!

Nu har det börjat - Heja Sverige!

2-0 till Sverige

OS-invigningen blev inte fullt så värdelös som jag befarade, men dom måste verkligen göra något åt det evighetslånga inslaget där deltagarna från alla nationer marscherar in. Jag var tvungen att gå ett varv i lägenheten då och då för att orka hålla ögat öppet och när sen själva finalen äntligen kom så blev det något av ett antiklimax när dom lät ett gäng tonåringar tända elden. Vafan, det är ju England - varför lät dom inte Mick Jagger eller Paul Gascoigne tutta på.

Sen var det såklart fascinerande att puckot Ebba von Sydow inte fattade att elden inte kunde stå kvar mitt på planen under hela spelen. Fast det är klart, spjut och slägga skulle antagligen bli lite hetare grenar.

~~~~~~

Enligt TV.nu så är det klockan nio ikväll volleyboll för samer. Har inte samerna ett eget OS.

fredag

Olympiskt slöseri

Ikväll är det OS-invigning och av någon anledning (TV-tittare i Asien och Amerika) så börjar spektaklet först 22.00. Det ska promeneras in, kastas bollar, skjutas fyrverkerier, ställas upp i konstiga formateringar som byter mönster och det ska tändas en eld - detta kostar ungefär 300 miljoner kr att få till. Mitt förslag är att jag tänder elden gratis och så skänker man istället denna förmögenhet till några som behöver pengarna - till exempel till dom som håller på och svälter ihjäl, har drabbats av jordbävning eller kanske gått ner sig i nätkasinoträsket.
Jag vill se när elden tänds, resten kan dom fimpa, fånerier där Ebba von Sydow kallats in som expertkommentator kan inte vara värt ett korvöre och det har garanterat inte ett skit med idrott och allt vad den rörelsen står för att göra.

Annars gillar jag att OS-fotbollen har dragit igång. Först kom ett reportage om att det var så varmt när Sveriges damer tränade, sedan fick man se Gabons tränare i täckjacka när hans lag spelade 1-1 mot Schweiz.

Albin

Gillade även på något barnsligt vis att Eisa och Albin spelade mot varandra när Förenade Arabemiraten och Uruguay möttes i en match som slutade med seger för Albins Uruguay med 1-2.

För att inte tala om "Japaner som gör allt för att bärga segern hem till Nippon".

torsdag

Kämpa Daniel

Det är helt vrickat, här har man längtat en halv säsong på att von Schlebrügge äntligen ska komma tillbaka efter världshistoriens längsta frånvaro på grund av hjärnskakning och när han äntligen gör det så skadar sig den andra mittbacken redan efter 11 minuter. Kombinationen Max och Daniel Theorin är väldigt intressant - övriga mittbackspar som Hammarby kan visa upp är så att säga inte fullt lika upphetsande.

Brösta upp dig Daniel
Alltså, först en halvårslång hjärnskakning på en av grabbarna och nu har den andre slitit av senan som håller fast bröstmuskeln. Jag visste inte ens om att det gick att få en sån skada.
För cirka 15 år sedan så halkade senan som går från bicepsmuskeln över axeln på sniskan på mig och det tog flera år innan jag var helt återställd - hoppas verkligen att Daniel kommer tillbaka fortare än så.

onsdag

Two Gallants

Fortsätter på slöbloggarlinjen och lägger in en låt i värmen.

Two Gallants med "Nothing to You".

 

tisdag

Om drygt 2 veckor...

...så åker Albin "hem" igen.

Bjussar på ett par av  Albins favoritbilder i repris.




Albin är mer hammarbyare än svensk, men han kommer med all säkerhet att dö på andra sidan jordklotet. 

Glasburken

"Hammarby kan inte vinna..."


Albin tyckte att han var tuff som beställde in 80-centilitersöl, men sen kom grabbarna från Kalix och bar in enliters. Dessutom hade dom bara tischor på sig och berömde vädret i snålblåsten. Passa er för Kalix...passa er för bandyspelare överhuvudtaget.

måndag

Familjepicknick



~~~~~~

Det blir inte mycket skrivet såhär under sommartider. Men vad gör det - det är ju ändå ingen som läser, alla är på picknick.

fredag

Musik och tankar från roten

Idag får det bli en låt och ett citat.

Låten - som jag inte hittade någon vettig video med rörliga bilder till - får bli "The Best Ever Death Metal Band In Denton" med The Mountain Goats.



Citatet är inte så dumt det heller. Det kommer ifrån Tage Danielsson som en gång i tiden sa - eller antagligen skrev - följande.

För den trötta samhällskroppen 
vore kanske bästa boten 
ifall tankarna i toppen 
kom från roten

~~~~~~

Senare på eftermiddagen idag ska delar av oss som en gång i tiden (1985) bildade kamratklubben BK Borsten träffas för att ägna oss åt vår favoritsysselsättning - öl på lokal. Så det finns viss risk/chans att ni inte hör av mig på ett par veckor eller så.

torsdag

Smygkapitulation

Som ni kanske känner till så kämpar jag mot att skaffa ett Facebook-konto i ren och ram barnslig trots. Men nu har jag gett vika en liten aning i alla fall genom att gå med i Google+ och det verkar vara rätt lagom nivå för mig - jag har hela fyra så kallade "vänner", men i G+ kallas det för "personer" ser det ut som. Men hur som helst så är fyra "personer" ungefär så pass många som jag orkar med.


När jag sökte bild så fastnade jag av någon anledning för den här - det måste antagligen ses som ett sundhetstecken, eller kanske helt enkelt som ren och skär gubbsjuka. Sund gubbsjuka.
Jag tycker hur som helst att den är rund och fin. 


onsdag

Jåbba, jåbba, jåååbba!

Idag verkar ju de flesta gluttar uppfostras i tron om att det är just dom som står i centrum av världen, alla ska förverkliga sig själva, vinna Idol på teve och sen jobba med media. Att någon ska behöva arbeta med "vanliga" svenne-kneg verkar varken vara på eller bakom tapeten. Jag snubblade över det här citatet från Frances Tuuloskorpi som träffar det här ämnet rätt nära mitt i prick.

"Runt om hela jorden böjs ryggar, för att vi ska få det vi behöver.
Och över hela jorden hoppas vi, att just våra barn inte ska behöva böja rygg.
Att de inte ska behöva ta något av de jobb som verkligen måste göras."


När vi ändå är inne på citat så bjussar jag på nedanstående idioti och verklighetsfrånvaro från tombollen Carl Bildt.

"Jag är inte så säker på att det är så. Karriär gör man i flera steg. I början när man jobbar sig upp jobbar nog båda, men får man sedan ett toppjobb och har en annan inkomst kanske man skaffar sig en liten herrgård eller vad de nu gör och då kanske inte frun jobbar."

Herregud...

tisdag

Det är...

...rätt najs att bara jobba fram till lunch i alla fall.



Exempelvis aldrig

Den här morgonen kan man läsa i DN om ett skottdrama i Kanada där en person har dödats och det är självklart förfärligt, men jag undrar om inte tidningen skulle bli lite väl tjock om man valde att rapportera alla dödsskjutningar som har skett runt om i världen det senaste dygnet. Hur väljer dom liksom vilka liv som är viktiga att rapportera om.

Afrikaner verkar till exempel inte vara så viktiga - det finns ju så många och dom är ju lite konstiga i sina färgglada kläder och sina hungriga blickar. Förra veckan så visade tevenyheterna att två svenska brandmän tragiskt hade omkommit i en bilolycka, att nio personer hade dött i en lavin i alperna och att runt 100 nigerianer brunnit upp när en tankbil hade vält. När man vid slutet av sändningen sammanfattade kvällens nyheter så berättade man om brandmännen och om lavinolyckan - man sa inte ett ljud om de cirka 100 i Nigeria som hade grillats i ett brinnande bensinhav.


Undrar om synen på olika människovärde någonsin kommer att ändras. Författaren P.G. Wodehouse (1881-1975) sa/skrev en gång, "Han insåg att det var nu eller aldrig - och så valde han aldrig".

måndag

Semesterväder de luxe

Själv har jag för tillfället någon av en halv semester, vilket betyder att jag jobbar ungefär fram till lunch på dagarna och sen går hem och har skittråkigt. Vädret är helt värdelöst, det är varken av eller på, om det vore soligt så kunde man ju gå ut och lägga sig på någon maffig gräsplätt och om det spöregnade så kunde man ligga inne på soffan med gott samvete.
Jag tycker verkligen synd om alla som har semester under de här veckorna och jag lämnade en kommentar på Mundebos blogg angående vädret som jag blev så förnöjd med att jag plankar över den hit.


Vad är egentligen värst - när vädret suger, eller när det blåser.

Känns som att jag har tagit bloggandet till en ny våning, jag snor det jag själv har skrivit till min egen sida. Antagligen får det räknas som en våning - minst - nedåt. 


lördag

Mitch Hedberg 95

Hittade det här klippet på Mitch Hedberg från 1995 som jag inte har sett tidigare. Börjar det regna idag igen så kan ni fnissa er igenom det - det går bra även om det är soligt.




En till..

220

fredag

Äntligen fredag...eeh, vänta nu...

Mooohahahaaa!

Jag har skrivit om det här tidigare vid ett par tillfällen, men och andra sidan så har jag kladdat in 3593 inlägg vid det här laget, så det är kanske inte så mysko att det blir en och annan repris.


Nåväl, idag är det synd om alla som plågas av paraskavedekatriafobi och det beror på att dom i så fall lider av fobier för fredagar med datumet 13. Vad det i sin tur beror på har jag inte en susning om, men man kan ju ha fobier för allt möjligt - jag till exempel mår illa bara av tanken på att åka till Solna. Det finns till och med folk som är drabbade av phobofobi och dom är helt enkelt livrädda för fobier.

torsdag

PC Insecurity

Den gamla hederliga - vad det nu var som var så hederligt med den - hemtelefonen ringde igår hemma hos Albin och det stod att det var ett okänt nummer på displayen. När Albin svarade så möttes han av en raspig linje och en avlägsen kvinnoröst som talade knackig utrikiska.
- Ello, iz diz Mr Aaalbin?
- Eh, yes.
- Diz iz Liiza froom Pi Zi Zekjurity (PC Security).
- Mm.
- It iz about joor håme Pi Zi.
- Mm.
- Wi niid access too it, and wi vill mejl joo a proogram too download.
- Go fuck yourself.
Klick!


Det värsta är att sånt där skojeri verkar löna sig, eftersom det faktiskt är en del stackare som går på det och laddar ner deras banditprogram och på så sätt blir av med all information dom har i sina datorer och därmed ofta allt dom har på bankkontot också. Innan sommaren så var den en gammal tibbe på tevenyheterna som berättade att han hade blivit lurad just på det här viset. Det hade ringt någon hem till honom och sagt att hans dator var smittad med virus och att han genast måste ladda ner ett program som dom skulle mejla över så fort dom fått hans adress.
Han blev såklart skitnervös och stressad och gjorde som han hade blivit tillsagd - senare på natten vaknade han av att datorn startade. När han gick för att se vad som hände så upptäckte han att den var fjärrstyrd och att någon var inne och rotade på hans banks hemsida. Han själv kunde inte på något vis styra det som hände på skärmen, så han gjorde det enda vettiga - han drog ur elsladden.

Så om ni får ett samtal från Liiza på PC Security - säg åt henne att fara åt helvete.

onsdag

Big - inte så smart - bird

Visste ni att strutsarnas ögon är större än deras hjärnor - strutsarna lär ju inte veta det i alla fall, dom dumma jävlarna.

Puckad

Det är sånt här man kan lära sig när man har för mycket fritid att slösa bort på nätet, eller så får man reda på att Los Angeles egentligen heter El Pueblo de Nuestra Senora la Reina de los Angeles de Pornciuncula. Strutsarna lär inte veta det heller. Idioter.

tisdag

Gå och bada

Morsan är uppe i Hälsingland med delar av familjen och igår fick jag den här bilden mejlad till mig - alltså ibland undrar jag verkligen vad hon pysslar med. Det är väl en sak om man blir sugen på att vaska sig, men stugorna som vi har där ligger faktiskt på en sjötomt och det är 30-40 meter ner till bryggan och vattnet. Men vafan, blir man sugen på ett snabbt dopp så blir man - antar jag...

Very bad
Vet inte om det är bilden som är en smula suddig, eller om det är morsan som är det.

måndag

USB-öl

Såhär i ölsnobberiets dagar så har det ju blivit mer och mer poppis att slänga sig med förkortningar, "Tjena, jag tar en St Eriks IPA" och den där stilen.
Igår när Pia och Albin var ute och gästspelade på en del uteserveringar runt Södermalm så fick dom syn på flarran som ni kan se på bilden och det är en finfin Skebo USB. Det där med USB väckte ölnörden i Albin och han kände sig tvungen att ta reda på vad förkortningen står för.

Skebo USB

Efter lite snokande så lärde han sig att det ni ser på bilden är en äkta Skebo Ute Sittar Bärs. Imponerande att det finns folk som sitter och fyllspånar ut fessliga saker och sen går hela vägen till att förverkliga det hela.
Ute Sittar Bärs - svinkul.

~~~~~~

Den som först kan komma på vilken uteservering bilden är tagen på får en Skebo USB av Albin.

söndag

Söndags-Albin

Skräckfejs

Det är förmodligen och förhoppningsvis den värsta bilden som någonsin har tagits på Albin. Där ser man vad 6-7 veckor i Thailand och en djungelstock i pannan kan göra med good looks.
Fråga mig inte hur han lyckades fixa dom där kryssen i pupillerna - helskumt. Hade det bara varit kryss i den vänstra ögat så hade det kanske varit lite mer lättförståeligt. 

lördag

För tjock för bandy

I huvudstaden Stockholm har vi en folkopera som kostar 26 miljoner om året och vi har även en kunglig opera som går lös på ofantliga 400 miljoner per år. Men vi har tydligen inte råd med en bandyhall för några millar - något som till exempel metropolen Rättvik numera stoltserar med sedan ett par år.
Okej, vi stockholmare betalar väl antagligen inte hela notan för den kungliga operan - men ändå.

Feeling Hall, Hall, Hall!
Allvarligt, opera - är det inte billigare att flyga ner de få kulturknuttar som låtsas gilla vrålande tjockisar till Italien de gånger som dom vill genomlida sån där skit.

~~~~~~

Jag vet att det är löjlobarnsligt, men jag kan inte låta bli att tycka att det är fesslit att sultan Abdülhamid var så pass paranoid att han använde en skottsäker fez. Han vägrade även att installera telefon i de kungliga gemaken eftersom han var rädd att någon skulle sända dödlig ström genom ledningarna in i örat på honom.

Fez du min duva - det luktar viol...

fredag

Måste bara...

...bjussa på dom här najsingarna från tågresan mellan Bangkok och Uran Thani.





Framme. 




Jag skiter väl i...

...Allsvenskan. Men jag saknar resorna ut i Europa.

Bilderna är från Barcelona om du inte fattade det.

Är det frukost så är det
Vi kan kalla honom Rickmer eftersom han heter det...

Fan, Albin är en riktig goding. Svinsnygg och det...fast snygg. Bandyns säkerhetsavdelning är i alla fall klart hetare än fotbollens. Rickmer är förvisso en slitig karl, men Albin är ju en tvättäkta hunk.

Jo, hej du...

Thailand 2003

Eftersom jag la in en bild på Sluto och Charlie från 2003 så är det inte mer än rätt att jag drar en repris på den här filmsnutten från samma år.
Vad lär man sig - ja, förutom att tyska mustascher och hårt leverne är en dålig kombination, så är det väl inte allt för mycket. Skulle vara att det är bra att växla till sig valuta innan man åker ut till en ö på andra sidan jorden kanske.


Var e vargen

Veckans fredagslåt blir Phosphorescents lugna fina "Wolves". Förmodligtvis är det vargar han sjunger om och inte Wolverhampton Wanderers, men helt säker kan man ju inte vara.



torsdag

Det är hål i hunden del 16 - Svobodan får besök

När Svobodan låg där och rafsade sig under pungen så hörde han att det prasslade under läktaren och när han tittade in mellan plankorna så fick han syn på Thåström som var i full färd med att slå en morgonmacka i venen. 
- Tåååberg, vad gör du här!
- Drog i mig en brandgul och har fluddrat i tre dagar, så nu måste jag damma i mig en bromsraket.
- Ja, gör det.
- Jag ska.
- Bra.
- Jag vet.
Detscholejkov la sig ner igen på sin läktare precis i samma ögonblick som en stor jävla turistbuss full med samer brakade in på tomten, rakt igenom syrenbuskarna. "Inte nu igen" tänkte Svobodan samtidigt som han osäkrade sin bazooka.
- NU FÅR NI FANIMEJ LÄMNA MIG IFRED ERA RENKNULLANDE ISINDIANER!!!

Brysselboxning 2003
Jag sökte bild till den här smörjan genom att skriva "Detscholejkov" och bjöds bland annat på den här gamla godingen. Det är Sluto och Charlie i Bryssel 2003, jag har ingen aning om vad dom gör, men jag minns att vi drack vodka och ljummet vatten och mer än så behöver man kanske inte minnas. Alla vet ju att man blir slug av vodka.

Man ser pavan på bordet under lampan bakom Slutos fasansfulla fillingar.

onsdag

Det är hål i hunden del 15 - Svobodan på tjackar läktare

Detscholejkov var helnöjd, han hade fått den gamla bandyläktaren skitbilligt, tyvärr gick frakten på femtusen så frugan hade blivit tokig, men det var det värt. Det var inte alla - antagligen ingen - som hade en egen bandyläktare på tomten. Nu kunde han mitt i sommaren knalla upp på den vingliga träläktaren med en ouppvärmd glögg när den värsta bandyabstinensen satte in och han behövde inte ens frysa. Han kunde till och med vara näck, grannarna skulle kanske undra, men det gjorde dom ju ändå så det sket väl Svobodan i.


Han la sig ner på andra raden, sträckte på sig och kliade sig lite under pungen - livet var glass - den gamla läktaren var hans...

tisdag

Halvtid

Om man ska våga sig på att kort sammanfatta Bajens första halva av Superettan 2012 så får man väl ändå säga att det är hyfsat godkänt nu när krutröken har lagt sig. Det är lätt att glömma hur ofantligt urusla grabbarna var förra året - det var som att se elva svårt utvecklingsstörda fulpundare på LSD virra omkring helt planlöst - och jämför man med 2011 så är årets insatts hittills ett stort fall framåt.

Det stora problemet är egentligen inte att Hammarby har 22 poäng utan att skräplaget Öster har ofattbara 43. Okej, det går inte att snacka bort 14 vinster och en oavgjord, men alla som har sett lite av laget från Växjö vet att dom där bönderna lika gärna kan förlora 14 matcher när serien har vänt. Alla lag vinner en match då och då - Öster råka bara göra det hela tiden. Det normala vore att Brommapojkarna ledde serien med sina fina 33 poäng och då hade det grönvita livet inte alls sett lika molnigt ut.


Ett annat problem är givetvis att det görs alldeles för få mål framåt och att försvaret - i alla fall en av dom - lyckas släppa in mål som inte ens borde finnas i fantasin. Nu när Max äntligen har kommit så långt som till avbytarbänken så borde den där vidöppna luckan förhoppningsvis kunna tätas till och vandrar Pablo hem från Bromma igen nu när hans kontrakt löper ut så kanske dom där mörka molnen förvandlas till en grönvit himmel. 
Hoppas får man väl göra - det är vi alla fall bäst på.

måndag

Tack för kaffet

Storspelaren Albin hade slevat in några tior på att det skulle göras fler än 2,5 mål i finalen, att Spanien skulle vinna och att laget med röda skjortor skulle göra mål i båda halvlekarna. Efter att ha sett den där utskåpningen så ångrar han bara att han inte satsade lite högre - men då hade det väl blivit 0-0 och Italien hade vunnit på straffar.


Det är lite lustigt hur höga kraven är på en del spelare och lag, Torres anses ju av förståsigpåare ha gjort en skitsäsong. Hyfsad skit får man säga - killen har vunnit Champions League, vunnit EM och så lyckades han vinna skytteligan i EM när han ändå höll på. Spanien sägs spela för mycket i sidled - laget är det första som har vunnit tre mästerskap på raken sedan Italien klämde in en OS-vinst mellan VM-gulden 1934 och 1938. Om Sverige lyckas vinna tre matcher på raken så får dom gärna spela i sidled hur mycket dom vill för min del. Bajen får gärna spela baklänges bara laget vinner en enda match, fast det är kanske just det dom har gjort på senare tid. Spelat baklänges alltså - vunnit verkar dom ha slutat med, det kanske är dags att värva några små snabba spanjorer.

söndag

Cienciano - Garcilaso

Ciencianos kortsida
Ikväll 20:45 spelas matchen Cienciano - Garcilaso. Okej, Peru ligger inte i Europa, inte ens i närheten, men det känns ändå som en smula vissen tajming.
Det är dessutom en ganska viktig match - Cienciano har bara 4 poäng ner till Sport Boys som är placerade under strecket och Carcilaco går vid vinst upp i serieledning 1 poäng före Cesar Vallejo. Spännande så det ryker om det.
Garcilaso

För övrigt - Garcilaso de la Vega, (född Gómez Suárez de Figueroa, 1539 i Cusco, Peru, död 1616) var en känd peruansk poet och hyllad författare i ämnet Inka. Han är mer allmänt känd som "El Inca" Garcilaso de la Vega, eller helt enkelt El Inca.

Bara en sån sak.







~~~~~~

Hur som helst - 20:45 ikväll smäller det.